Eerdere projecten

2016:

• 16 januari, Parkstad Limburg Theater Heerlen: Elements of Brass – het LFO met vier topsolisten, in samenwerking met Hub van Laar, Trumpets and Flügelhorns
  • 2 juli, Theaterhotel De Oranjerie Roermond: The Challenge – het LFO met vier Limburgse jeugdsolisten. Overdag workshops van Limburgse docenten in de ECI Cultuurfabriek Roermond.
  • 17 september, Tapijnkazerne Maastricht: Batiment Passager – het LFO actief bij kunstenfestival Musica Sacra in Maastricht, met medewerking van componist Merlijn Twaalfhoven.

2015:

• 1 maart, Munttheater Weert: ‘Brel en Zonen’ – een muzikale ode aan de Belgische zanger Jacques Brel met medewerking van solist Jacques Barbaud
  • 14 maart, Adams Muziekcentrale Ittervoort: dirigentenmasterclass Maestro m.m.v. dirigent Jan Cober
  • 20 maart, Kursaal Oostende (B): ‘Brel en Zonen’ – de officiële premiere van deze hommage aan de zanger Jacques Brel in zijn thuisland België
  • 22 november, Theater aan het Vrijthof Maastrcht: ‘Brel en Zonen’ – een muzikale ode aan de Belgische zanger Jacques Brel met medewerking van solist Jacques Barbaud

2014:

• 22 maart, Munttheater Weert: ‘LFO meets Johan de Meij’ – een kennismaking met de wereldberoemde HaFaBra-componist en dirigent Johan de Meij
  • 19 april, Adams muziekcentrale Ittervoort: Maestro dirigentenmasterclass m.m.v. dirigent Jan Cober
  • 14 juni, Adams muziekcentrale Ittervoort: Limburgse trombonedag. Masterclass van 3 hoogwaardige trombonisten (Bart Claessens, Paul Pollard en Sandor Hendriks) plus een afsluitend concert, samen met het LFO.
  • 16 november, Kursaal Gmünd (D) – een gezamenlijk Benefietconcert met de Rheinische Bläser Philharmonie in de Duitse Eifel.

2013:

• 5 mei, Laurenskerk Rotterdam: Bevrijdingsconcert in de Laurenskerk op uitnodiging van de gemeente Rotterdam. Eerbetoon aan slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.
  • 22 augustus, Vrijthof Maastricht: Opening Preuvenemint ‘Resonances Gourmandes’ – In deze compositie van Leon Vliex resoneert de klank van het gulzige eten. Op verzoek van het Struyscomité werd het LFO verzocht een bijdrage te leveren aan de opening van het Preuvenemint.
  • Najaar, meerdere locaties Nederlands en Belgisch Limburg: LFO Talents Challenge: voor alle instrumenten werden masterclasses georganiseerd, geleid door professionals met nationale en internationale faam.

2012:

• 12 september, Herdenkingsplein Maastricht: WK Wielrennen – ‘De Lange Ontsnapping’. Een compositieopdracht aan Leon Vliex, met medewerking van oud-wielrenner Peter Winnen. Een verrijking van de fanfareliteratuur! Maar ook een enorme uitdaging om een wielerpeloton met motards te combineren met een orkest.
  • 27 oktober, Parkstad Limburg Theater Kerkrade – ‘LFO meets Philip Sparke’. Een muzikale kennismaking met de wereldberoemde componist en dirigent Philip Sparke uit Groot-Brittanië.