In memoriam – Ruud Merx

In memoriam – Ruud Merx

Met grote verslagenheid hebben we kennis genomen van het bericht dat Ruud Merx is overleden. Ruud betekende veel voor het Limburgs Fanfare Orkest. Wij mochten zijn compositie Il Monstro in première brengen. Tegelijkertijd werd het hele concert toen op CD opgenomen en door Ruud uitgegeven. Ook maakte hij talloze arrangementen voor ons orkest. Voor de concerten Brel & Zonen, The Challenge en ook voor ons komende project LFO op Geveul schreef Ruud fantastische arrangementen. Daar waar hij kon reisde hij met ons mee. Wat was het bijvoorbeeld fantastisch in Oostende waar hij ons begeleidde en ons hielp met de klankregie. We konden altijd een beroep op hem doen, of het nu om nieuwe muziek ging, adviezen of meespelen, hij deed het. Een fantastische man met ongelooflijk veel humor en positiviteit. Ruud, we zullen ervoor zorgen dat jouw muziek en vrolijke noten blijven klinken. En hoe! Onze gedachten gaan uit naar jouw vrouw Alina-Lin, je kinderen Lisa en Oscar, je familie, vrienden en collega’s bij Rieu. Ruud, we zullen je missen, bedankt voor alles, het ga je goed……… namens het bestuur, dirigent, erevoorzitter, vrijwilligers en alle musici van het Limburgs Fanfare Orkest.