Terugblik Musica Sacra 17 september 2016

Posted in Nieuws

Terugblik Musica Sacra 17 september 2016

Op uitnodiging van Intro in Situ en Musica Sacra werkte het LFO mee aan de productie Bâtiment Passager. In een atmosferisch klankstuk van componist Merlijn Twaalfhoven werden verhalen uit het industriële verleden van de stad uitgebeeld. Het beton staat er in veel gevallen nog, wat er binnen gebeurde is al lang vervlogen. Bâtiment Passager is een ode aan Kapelaan Wijnen en de 11-jarige Hoessein. Wijnen verzette zich in de tweede helft 19de eeuw tegen kinderarbeid in Maastricht en de Syrische Hoessein werkt nog dagelijks in de fabriek in Turkije.

‘De kinderen van de toekomst doen al die dingen die ik in deze donkere fabriek het meeste mis’…

Het Offer der Liefde is grenzeloos. Om te overleven sturen ouders hun kinderen naar het werk en nemen kinderen de verantwoordelijkheid om het gezin te helpen onderhouden. Ooit; hier in Nederland. En nu; elders.

Het LFO speelde in een zeer bijzondere opstelling en experimenteerde tegelijk met een gesynchroniseerde klok om het stuk tot klinken te brengen, dit alles gecombineerd met toneel en film. Een zeer geslaagde productie met vele medewerkers en cross overs.

Musica Sacra

Merlijn Twaalfhoven – Ode to Dignity
Op uitnodiging van Intro is Merlijn Twaalfhoven componist in de Hustinx residence te Maastricht in 2016 en 2017. Hij initieert twee jaar lang projecten die draaien om de waardigheid van kinderen. De inwoners van de stad worden uitgenodigd om mee te doen aan Ode to Dignity.

Componist: Merlijn Twaalfhoven
Arrangeur: Jurriaan Berger
Dirigent: Jesse Passenier
Tekst: Anneke Stoffelen
Beeld: Sakir Khader
Voordracht: Sabri Saad El Hamus en Hans van Leipsig